רבים מכם נוטלים תרופות באופן יומיומי ולתקופות ארוכות מבלי לדעת את הסיכונים הנלווים לכך. תרופות נגד צרבת, תרופות להורדת כולסטרול, גלולות למניעת הריון ותרופות נגד כאב ודלקת, עלולות לגרום לכם לבעיות בריאות בטווח הארוך.
להלן 10 עובדות חשובות על תרופות נפוצות:
- תרופות נגד צרבת: תרופות אלו מפחיתות את החומצה המופרשת בקיבה. חומצת הקיבה חשובה לעיכול תקין של המזון ושל רכיבים תזונתיים חיוניים לגוף. שימוש ארוך טווח בתרופות אלו יפחית את הספיגה של רכיבים חיוניים מהמזון כגון ויטמין B12, סידן, מגנזיום, אבץ וברזל ובכך יגרום לנזקים בריאותיים שונים.
- צרבת נגרמת לרוב עקב מחסור באנזימי עיכול בקיבה, מצב זה גורם לפירוק לקוי של המזון ולתסיסה. הקיבה נאלצת להפריש עודף חומצה על מנת לפרק את המזון הלא מעוכל וכך נוצרת תחושת הצרבת. על מנת לטפל בשורש הבעיה, יש להתייחס לחסר באנזימי העיכול ולשפר את הספיגה בקיבה, כך שתימנע הפרשת היתר של החומצה.
- תרופות להורדת כולסטרול: משפחת התרופות להורדת כולסטרול בשם סטטינים, גורמת למחסור באנזים אשר חשוב לפעילות לב תקינה הנקרא- קו אנזים Q10. מחסור באנזים זה עלול לפגוע בתפקוד של שריר הלב ובתפקודם של שרירים נוספים בגוף. שימוש בתרופות אלו מוריד את הכולסטרול בדם אך לא מטפל בגורמים אשר תרמו לעלייתו ולכן ברגע שנפסיק לקחת את התרופה, הכולסטרול יעלה שוב.
- כולסטרול הוא חומר שומני חיוני לבריאות האדם, הכולסטרול עוזר בין היתר בבניה של תאים והורמוני מין בגוף. הורדה של הכולסטרול בדם מתחת לרמה האופטימאלית, אשר נגרמת לרוב עקב נטילה של תרופות, עלולה לגרום לחוסר איזון הורמונאלי, לעור יבש ולייצור תאים לקוי.
- עודף כולסטרול נובע עקב סיבות שונות אצל כל אדם- ייצור יתר בכבד, אכילת יתר של שומנים, בעיות ספיגת שומנים, בעיות בכיס המרה, עודף ברדיקלים חופשיים ורעלים בדם, נטילת גלולות למניעת הריון, נטייה גנטית, חוסר פעילות גופנית ועוד… לכן הטיפול בתופעה יהיה שונה, בהתאם לסיבות האישיות.
- גלולות למניעת הריון: הגלולות מכילות הורמונים אשר משפיעים על האיזון הטבעי של המערכת ההורמונאלית בגוף. הגלולות עלולות לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול והשומנים בדם, לצמיגות יתר של הדם, למחסור בויטמינים מקבוצה B, C ומינרלים חיוניים כגון סלניום, סידן, מגנזיום ואבץ.
- גלולות למניעת הריון אשר נלקחות לשם איזון המחזור החודשי, מסוות את הבעיה ההורמונאלית האמיתית וגורמות לסידור המחזור באופן לא טבעי. ברגע שנטילת הגלולות נפסקת, הבעיה חוזרת. למחזור לא סדיר יש סיבות שונות, על מנת לטפל בתופעה יש לאבחן את מקורה ובכך להשיג איזון הורמונאלי טבעי בגוף, ללא התלות בגלולות וללא תופעות הלוואי שלהן.
- תרופות נוגדות דלקת וכאב: תרופות כגון אספירין, איבופרופן ונורופן, גורמות לפגיעה ברירית המגנה על הקיבה ועלולות לגרום לדימום בדרכי העיכול. תרופות אלו מורידות את הרמה בדם של ברזל, סידן, חומצה פולית וויטמין C.
- שימוש ארוך טווח בתרופות נגד כאבים עלול לגרום להתמכרות ולהתעלמות ממקור הבעיה הגורמת לכאבים. התייחסות מעמיקה לגורמי הכאב תעזור למצוא פתרון מקיף יותר ולא רק טשטוש רגעי של הסימפטומים והכאבים.
- הטיפול התרופתי נועד לרוב לטפל בסימפטומים, הוא עלול ליצור תלות ולגרום לתופעות לוואי אשר יצריכו התאמה של תרופה נוספת, וכן הלאה. חשוב לדעת- חברות תרופות שונות מממנות מחקרים אשר בודקים יעילות של תוספי תזונה שונים כאשר המטרה העיקרית היא לפרסם בקרב הציבור מסקנות שליליות לגבי יעילותם של תוספי התזונה. מחקרים אלו מבוססים מלכתחילה על תוספי תזונה מאיכות ירודה וכל מטרתן היא לקדם את האינטרס של אותה חברת תרופות.
אז מה עושים?
על מנת להימנע משימוש בתרופות יש לחזק את כוח המרפא הטבעי של הגוף- זאת ניתן לעשות ע"י התאמה אישית של תזונה נכונה, שימוש בתוספי תזונה וצמחי מרפא. את תוספי התזונה יש לבחור בקפידה עפ"י איכות, מינון וצרכים ביוכימיים אישיים- זאת ניתן לעשות אך ורק ע"י מטפל מוסמך בנטורופתיה אשר מסתמך על בדיקות הדם וההיסטוריה הרפואית, על מנת להתאים טיפול אישי ומדויק.
המאמר מאת: יעל אבנון
למידע על שיטת הטיפול של ביוגנוסטיקה- לחצו כאן